/

Back to home page

D66 Economy Personal

Lousewies van der Laan opent tentoonstelling ‘Technologie en Maatschappij’

   Sat 29/10/2005

Lousewies van der Laan, voorzitter van de Themacommissie Technologiebeleid, zal op woensdag 2 november 2005 om 11:15 de tentoonstelling “Technologie en Maatschappij” in de Statenpassage van het Tweede-Kamergebouw openen samen met Kamervoorzitter Frans Weisglas. Zij demonstreert bij deze gelegenheid ook een nieuwe vinding: ‘de Ampelmann’ -een stabilisatie-loopplank. De Themacommissie Technologiebeleid heeft bovendien een aantal bedrijven en instellingen uitgenodigd om ontwikkelingen op het gebied van technologie en maatschappij te presenteren aan de leden en het publiek. Tijdens de tentoonstelling is onder meer een overzicht te zien van een aantal nieuwe technologieën die worden gebruikt in de offshore industrie en de duurzame energiesector. Ook wordt getoond hoe de consument in de naaste toekomst tv kijkt, internet en belt en z’n auto kan voltanken met aardgas waarbij de afrekening zichtbaar is op de gasmeter in huis. “Technologie raakt ons allemaal, het is niet alleen aan een groepje experts voorbehouden,” aldus Van der Laan.

De tentoonstelling “Technologie en Maatschappij” is te bezichtigen tot en met donderdag 3 november tijdens kantooruren. Zij maakt deel uit van een reeks van drie tentoonstellingen. Op de volgende data hebben de overige twee plaats:

- 9 en 10 november 2005 over technologische ontwikkelingen op het gebied van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;- 7 en 8 december 2005 over technologische ontwikkelingen op het gebied van Verkeer en Waterstaat.