/

Back to home page

Europe D66

EU - Grondwet Daar teken ik voor

   Fri 27/05/2005

“Daar teken ik voor!” is het motto van de D66-televisiecampagne om zoveel mogelijk Nederlanders te overtuigen van een JA voor de Europese Grondwet. In de televisiecommercial, die sinds afegelopen zondag te zien is, vertellen vier vrouwen hun verhaal over de Europese Grondwet rondom een 3 meter hoge stapel Europese verdragen. De D66-spot schets de geschiedenis van de alsmaar uitdijende brij aan Europese Verdragen en het feit dat de EU-grondwet alle verdragen van 1951 tot 2004 vervangt door één bondig document.

Ondermeer bekende D66-gezichten als Tweede Kamerleden Lousewies van der Laan, Fatma Koser-Kaya en europarlementariër Sophie in ’t Veld werken mee aan de spot. De commercial is geregisseerd door Robert Schliessler (genomineerde in 2004 door de Europese Vereniging van Commercial Producenten voor Beste Jonge Commercial Regiseur) en gefilmd door Willem Nagtglas (ondermeer bekend van zijn werk voor de Nederlandse Oscar-inzending, Simon).

De D66-campagne is te zien op alle regionale zenders + de Amsterdamse zender AT5. Daarnaast is een lange versie van de spot maandag 30 mei (NL2, 16.52 uur) en woensdag 1 juni (NL2, 17.50 uur) te zien in de zendtijd politieke partijen. In deze versie zijn ook de fractievoorzitters van D66 in de gemeenteraden van Utrecht (Alice van Rooij) en Amsterdam (Saskia Bruines) alsmede Laura Prat Betrams (medewerker D66) en Daniëlle Paulsen (voorzitter D66 Maastricht) te zien.

De spotjes kunt u via onderstaande links bekijken:

 

Smallband (voor modem)

 Windows media player

 

Campagnespot 30"

 

Zendtijd Pol. Partijen 2'40"

 

 

 Real player

 

Campagnespot 30"

 

Zendtijd Pol. Partijen 2'40"

Breedband

 Windows media player

 

Campagnespot 30"

 

 Real player

 

Campagnespot 30"