/

Back to home page

Europe D66 European Parliament Strasbourg Personal

Euromoe? Het idee alleen al!

   Fri 24/12/1999

In NRC Handelsblad van 21 December stond een interview, waar de argeloze lezer de indruk aan kan overhouden al dat ik het bijltje erbij neer zou willen gooien. Niets is minder waar. Ik voel mij juist erg op mijn plaats in Brussel en ik heb het gevoel dat ik nog veel te doen heb in Europa.

In NRC Handelsblad van 21 December stond een interview, waar de argeloze lezer de indruk aan kan overhouden al dat ik het bijltje erbij neer zou willen gooien. Niets is minder waar. Ik voel mij juist erg op mijn plaats in Brussel en ik heb het gevoel dat ik nog veel te doen heb in Europa. Voortijdig stoppen zou al helemaal niet kunnen, omdat ik van de D66-kiezers een mandaat heb gekregen om mij vijf jaar lang voor de D66-idealen in te zetten. Er is geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om mijn beloften niet waar te maken.

Wat heb ik wel gezegd? Ik heb inderdaad verteld dat ik mij erger aan de vele nutteloze politieke spelletjes die vaak worden gespeeld en die verandering vaak lastig maken. Ook heb ik gezegd mij te blijven verzetten tegen het verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg, dat volgens mij niet alleen geldverspilling is, maar ook milieuonvriendelijk en - inderdaad - bijzonder inefficient voor de mensen die in het Parlement werken.

Wat betreft de "zangcarriere" kan ik kort zijn: dat was een informele opmerking en zeker geen serieus bedoelde suggestie. Ik vind het erg vervelend dat dit beeld is opgeroepen - vooral voor de mensen die mij wel eens hebben horen zingen.