/

Back to home page

Europe D66 ALDE/ELDR European Parliament

'Liberalisme in Europa': Lousewies van der Laan op het D66-congres 8/2/2014

   Mon 10/02/2014

Lousewies van der Laan was zaterdag 8 februari aanwezig tijdens het 99ste D66-congres in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Hier verzorgde zij een inhoudelijke sessie over liberalisme in Europa. In de congreskrant werd haar sessie op de volgende wijze aangekondigd:

Met nog zo’n drie maanden tot aan de Europese verkiezingen bevindt het liberalisme zich in een cruciale fase. De uitslag van deze verkiezingen zal bepalen hoe ons continent er over 20 jaar uit ziet. Maar... hoe staat het liberalisme er in Europa eigenlijk voor? Waar zijn partijen in opkomst, waar heeft het liberalisme het moeilijker? En welke kleurschakeringen binnen het liberalisme bestaan er eigenlijk binnen ALDE – het Europees samenwerkingsverband van liberale partijen? Wat verbindt deze partijen, wat verdeelt ze? En hoe gaan al deze partijen om met de opkomende euroscepstische en populistische partijen? Kom naar deze fringemeeting voor een blik op het liberalisme vanuit het harte van de ALDE-partij. 

Ook aanwezig was Alexander Kolks, EU Managing Director bij Goddard Global, die de laatste polling over de Europese verkiezingen liet zien.
 
Het congres werd onder meer opgeluisterd door Howard Dean, voormalig gouverneur en presidentskandidaat van de Amerikaanse Democratische Partij, die zaterdag een speech gaf. Over zijn bezoek aan het D66-congres is meer te lezen op de site van D66.