/

Back to home page

Personal

Waar is Lousewies?

   Sat 01/06/2002

VAN 1 TOT 4 JULI VERGADERT HET EUROPEES PARLEMENT IN STRAATSBURG Klik hier voor de volledige agenda.

Vanaf 19:00 woensdagavond (11.6.2002) is Lousewies te zien in het programma Europa, waar zij aan het woord komt over het afschaffen van de Straatsburgzetel van het Europees Parlement (EURONEWS).

Lousewies van der Laan spreekt woensdagochtend (11.6) op Business Nieuws Radio over de Amerikaanse plannen om hun militairen desnoods met geweld uit Nederland te ontvoeren en op de BBC over het Midden-Oosten conflict.

Van 10 tot 13 juni vergadert het Europees Parlement in Straatsburg. Vrijdag 14 juni neemt Lousewies van der Laan deel aan een forumdiscussie in het Felix Meritus in Amsterdam. Er wordt gedebatteerd over de rol van Europa in het Midden-Oosten. Het debat begint om 15.30. Woensdag 19 juni houdt Lousewies van der Laan een spreekbeurt voor een groep Nederlandse ambtenaren in het kader van een cursus over Europa.

Donderdag 20 juni organiseert Lousewies van der Laan in samenwerking met ICCO (Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkeling en Samenwerking) een seminar over de EU-Israel betrekkingen in het kader van internationaal en Europees recht. De centrale vragen tijdens het seminar zijn: ? Wat houdt het EU-Israel Associatieakkoord in en in hoeverre wordt dit handelsakkoord nageleefd ? ? Heeft de EU eerder handelsakkoorden gebruikt om politieke druk uit te oefenen en in hoeverre heeft deze aanpak vruchten afgeworpen? ? Kan het EU-Israel Associatieakkoord gebruikt worden om de situatie in het Midden Oosten te beinvloeden ? Het debat zal plaatsvinden op donderdag 20 juni 2002 van 9:00 tot 18:00 uur in het Europees Parlement (kamer PHS 4B001) te Brussel. Graag vooraf aanmelden bij: Laetitia Kröner (kantoor Lousewies van der Laan): tel:+32 2 284 7797 [email protected] Erik van Velzen (ICCO afdeling Communicatie) Tel: +31 30 6927 816 [email protected] 24 tot en met 27 juni gaat Lousewies van der Laan op werkbezoek naar Lapland.

27 en 28 juni heeft Lousewies van der Laan bestuursvergadering van de ELDR in Talinn in Estland. 1 tot 4 juli vergadert het Europees Parlement plenair in Straatsburg. Vrijdag 5 juli geeft Lousewies van der Laan een openingsspeech tijdens het congres van European International Model United Nations (TEIMUN) in Den Haag. Maandag 8 juli wisselt Lousewies van der Laan van gedachten met overige D66-fractieleden over de uitbreiding van Europa. Maandag 15 juli gaat het Europees Parlement voor zes weken met reces. 1 augustus worden de werkzaamheden hervat.